Christopher Richard Wynne Nevinson: Returning to the Trenches, 1916

Η διαπόμπευση των οροθετικών ιερόδουλων και το "δημόσιο συμφέρον". Τα πολλά πρόσωπα του φασισμού.

Τα υπουργεία Υγείας και Προστασίας του Πολίτη σε μια αγαστή συνεργασία λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. Μετά από ελέγχους, που έκαναν στο κέντρο της Αθήνας, έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες ιερόδουλων με HIV. 

Τις είδα κι εγώ τις φωτογραφίες. Πρόσωπα, που δεν βλέπεις ποτέ, αν δεν δουλεύεις σε ψυχιατρείο ή σε κοινωνική υπηρεσία. Άνθρωποι της πιάτσας των ναρκωτικών, με χαμένα βλέμματα, σπασμένες μύτες και ανοιχτά έλκη στα χείλη, στα χέρια, στο λαιμό.   

Είναι όψιμο το ενδιαφέρον των ψηφοθήρων για την "δημόσια υγεία" και την "ελληνική οικογένεια". Από το καλοκαίρι θυμάμαι, να σχίζουν τα ιμάτιά τους για την ελληνική οικογένεια, που "απειλείται από την πορνεία".   

Αυτοί, οι ίδιοι, προηγουμένως έχουν φροντίσει, να μειώσουν στο ελάχιστο τα κονδύλια για τις 
κοινωνικές υπηρεσίες και να απαξιώσουν τις ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις. Λες και η κοινωνική πραγματικότητα, αλλάζει με διατάγματα και καταστολή. Λες και θα εξαφανίσουν την πρέζα, ή την πορνεία, ή τον HIV μόνο με συλλήψεις. Όπως και την ανεξέλεγκτη μετανάστευση με στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Και τώρα κακοποιούν βάναυσα τα θύματα της ίδιας τους της πολιτικής. Δημοσίευσαν τα ονόματά τους, τα ονόματα των γονιών τους, την ηλικία τους, τον τόπο καταγωγής και τον τόπο κατοικίας τους. Ισοπεδώνουν δέκα - δεκαπέντε ιερόδουλες για το "δημόσιο συμφέρον". Θα διαπομπεύσουν με τον ίδιο τρόπο και τους πελάτες τους, αν κι αυτοί με τη σειρά τους έχουν "μολύνει" άλλους;

Μήπως πρέπει να τους επιβάλλουν, να φέρουν κάποιο διακριτικό ραμμένο στα ρούχα τους - στην περίπτωση που ξεχάσουμε τα πρόσωπά τους...  

Οι πράξεις τους δεν είναι μουσκεμένες καν με κροκοδείλια δάκρυα. Είναι θορυβώδεις από τους λαρυγγισμούς, δύσοσμες από τα σάλια που εκσφενδονίζουν πάνω στο σκηνοθετημένο "πάθος" τους και πομπώδεις από τα χτυπήματα της ροδαλής γροθιάς τους στης βουλής στα έδρανα. Το κοινό συμφέρον που πρεσβεύουν, δεν είναι άλλο από μια ακοινώνητη κοινωνικότητα κανιβάλων.


Να θυμόμαστε, ότι ο εκφασισμός των συνειδήσεων δεν εξαρτάται μόνο, από το αν θα μπουν οι "χρυσαυγίτες" στη βουλή...